de Cyclus van het vlinderleven

SnowberryClearwingEgg - copyright KenChildsHet ei is een uiterst klein, rond, ovaal, of cilindrisch voorwerp, gewoonlijk met fijne ribben en andere microscopische structuren. Het wijfje maakt het ei aan bladeren, stammen, of andere voorwerpen, gewoonlijk op of dichtbij het voorgenomen rupsbandvoedsel vast.

Danaus plexippusDe rupsband (of de larve) zijn het lange, worm-als stadium van de vlinder of de mot. Het heeft vaak een interessant patroon van strepen of flarden, en het kan stekel-als haren hebben. Het is het het voeden en de groeistadium. Aangezien het groeit, werpt het zijn huid af vier of meer tijden om zijn snel het groeien lichaam in te sluiten.

Danaus plexippus pupaDe pop (of de poppen) zijn het transformatiestadium waarbinnen de rupsbandweefsels worden opgesplitst en de structuren van het volwassen insect worden gevormd. De pop van de meeste soorten is bruin of groen en mengsels in de achtergrond. Vele soorten overwinteren in dit stadium.

Danaus plexippus adultDe volwassene is kleurrijke gewoonlijk gezien vlinder of mot. Het is het reproductieve en mobiele stadium voor de soorten. De volwassenen ondergaan courtship, het koppelen, en eierleggen. De volwassen vlinder of de mot zijn ook het stadium dat migreert of nieuwe habitat koloniseert.

Geëtiketteerde tekening